contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.

Forhåbningsholms Allé 3
1904
Denmark

33362090

The Beauty Avenue Journal

Sund ugiftig skønhed for gravide

Marie Andersen

Vi har længe arbejdet på en lille guide, til dig der enten planlægger at blive gravid, er gravid eller lige har født - men faktisk kan den bruges af alle, for vi tror ikke på, at du skal gøre noget som helst anderledes (læs: sundere) for dig og din krop, bare fordi du bliver gravid, det mener vi altid, at du fortjener.

Men som med så meget andet, så blev Rom ikke bygget på en dag, og derfor ved vi også godt, at vi må starte et sted, og for rigtig mange kvinder starter de sundere skønhedsrutiner netop på det tidspunkt i livet, hvor overvejelserne om en familieforøgelse melder sig, og de begynder at stille kritiske spørgsmål til både behandlinger og produkter. Herunder har vi samlet svar på de spørgsmål vi oftest får stillet i forbindelse med graviditet.

shutterstock_289933454.jpg

Hvilke produkter skal man undgå som gravid?

Skønhedsindustrien er meget lidt reguleret, faktisk skræmmende lidt, når man begynder at se nærmere på ingredienslisten på rigtig mange kendte og populære produkter. Der findes selvfølgelig ingredienser, der er direkte giftige og forbudte, men der findes desværre også rigtig mange ingredienser, der er tilladte i større eller mindre grad, som både kan være hormonforstyrrende, potentielt kræftfremkalendende, hud-irriterende eller på anden vis sundheds- eller miljøskadende.

Det siger sig selv, at man altid skal forsøge at undgå sådanne ingredienser, men specielt før- under og efter graviditet er det vigtigt at gå udenom ingredienser, der kan være skadelige for dig og barnet. Det er heldigvis ikke så svært, som det lyder, at vælge sunde skønhedsprodukter. Vi anbefaler altid, at man går efter økologiske 3. parts certificeringer, der sikrer at produkterne ikke indeholde skadelige ingredienser.

De certificeringer der ofte findes på produkter i Danmark, og som sikrer dig de sundeste hudplejeprodukter er: Ecocert (Fr), Soil Association (UK), OFC (Au), Natrue (EU), USDA (USA).

Har du brug for inspiration til produkter og brands, der er certificeret økologiske og 100% fri for giftige ingredienser, så har engelske Soil Association lavet forskellige oversigter over alle de produkter de certificerer. Der er bl.a. en specielt til gravide og babyer, en til hudpleje, til hårpleje, til mænd og til alt det andet.

Husk også at alle produkter du finder både på vores webshop og i vores fysiske butik, samt alle produkter vi bruge til behandlinger, så vidt det overhovedet findes, er certificeret økologiske af en 3. part - og så har vi naturligvis også selv testet alle produkter, for at finde de bedste alternativer til dig og vores planet.

Kan man få farvet bryn og vipper når man er gravid?

Det allerbedste er naturligvis helt at lade være, altså ikke farve hår, ikke farve vipper eller bryn.

Men men men… Måske skal du, eller har været, igennem hormonbehandling for at blive gravid, måske er du blevet gravid i første forsøg helt naturligt, måske går du lige nu og overvejer at blive gravid, og vil gerne tage dine forholdsregler for at give dit kommende barn den bedst mulige og sundeste begyndelse på livet. I alle tilfælde så vil din krop forandres for altid. Det er en helt fantastisk ting, at kvindekroppen kan gennemgå så store forandringer, og stadig vende tilbage til nogenlunde status quo - i hvert fald på det ydre. Og selvom graviditet for mange er en helt magisk tid, så ved vi også af erfaring, fra alle de mange gravide kvinder, der de sidste 18 år har besøgt Beauty Avenue, at de også gerne vil gøre noget ud af sig selv, føle sig bare en smule som deres gamle jeg med smukke øjenbryn, og have lov til at holde fast i skønhedsrutinerne fra pre-graviditetstiden.

Vi vil aldrig anbefale at man farver hår, bryn eller vipper med konventionelle bryn-farver, der ofte indeholder høj-allergifremkalende ingredienser, og da man er ekstra sensitiv under graviditeten, er risikoen for en allergisk reaktion også højere. Hertil kommer at det kan væres svært at få den rette behandling, hvis man får en allergisk reaktion, når man er gravid, fordi man ikke vil medicinere i samme grad pga. barnet. I øvrigt indeholder konventionelle farver en lang række ingredienser, som man ikke ønsker at udsætte sit barn for. Dette er eksempelvis ingredienser som aminophenol, phenylenediamine, toluene-2,5-diamine som er allergifremkaldende og ftalat som er hormonforstyrrende. Læs meget mere om de giftige ingredienser lige her.

Vi anbefaler altid, at man farver bryn og vipper med plantebaserede naturlige farver. Disse farver indeholder ingen allergifremkaldende ingredienser, og er derfor også sikre at anvende for gravide. Hvis man gerne vil farve hår vil vi altid anbefale dig at besøge ZENZ, hvis saloner alle er certificeret af Grøn Salon - de er utroligt dygtige og ved hvad de laver, når det kommer til sunde behandlinger.

Så det korte af det lange er: ja man kan godt farve bryn og vipper med god samvittighed som gravid, hvis man bruger plantebaserede farver og gør det i et moderat omfang.

Kan man få lavet sugaring og voks som gravid?

Det kan man sagtens. Mange vil opleve en øget sensitivitet især i starten af graviditeten, hvor bikini- og brazilian-behandlinger kan gøre mere ondt, end man har været vant til tidligere, men det er helt normalt. Vi laver ofte behandlinger på gravide kvinder, og derfor er alle vores behandlere uddannede i at gøre det til en så behagelig oplevelse for dig som overhovedet muligt.

Det gode ved sugaring er, at sukker-massen kun består af vand, citron og sukker, og derfor indeholder den ingen skadelige kemikalier, der kan være til gene for dig eller barnet. Hos Beauty Avenue bruger vi voks til ben og i nogle tilfælde arme, vi bruger kun naturlig plantebaseret voks, der ikke indeholder nogen skadelige kemikalier, og derfor er det ligeledes en sikker behandling at få lavet som gravid.

Sugaring er en æld-gammel mellemøstlig hårfjerningsmetode, der har været brugt af kvinder i mellemøsten i over tusind år. Sugaring er et håndværk og udføres med en speciel teknik. Sukker-massen binder kun til hårene, den bruges ved stuetemperatur og kan påføres flere gange på det samme område for at få et blødt og hårfrit resultat. Sugaring eksfolierer blidt og kan ikke give hudafskrabninger som eksempelvis konventionel bikini-voks. I slutningen af graviditeten kan det ofte være en udfordring selv at klare bikini-linjen, og derfor er sugaring også den perfekte milde hårfjerningsmetode, hvis du skal have udført et planlagt kejsersnit.

Kan man bruge neglelak/shellac når man er gravid?

Konventionelle neglelakker kan indeholde DBP (dibutyl phthalate), Formaldehyd og Toluene. DBP er et stærkt hormonforstyrrende stof, formaldehyd er et kendt carcinogen (kræftfremkalende stof) og Toluene er skadeligt for de indre organer og reproduktiviteten. Derfor er det først og fremmest vigtigt at du ikke anvender lakker der indeholder disse ingredienser.

Shellak er en industriel anvendt lak, der bl.a. bruges til at forsegle træ og til lakering af møbler. Den shellac der bruges til neglene skal “hærdes” med UV lys, der kan være skadelig for hudvævet, og derfor er det ikke noget vi anbefaler for gravide.

Hos Beauty Avenue bruger vi udelukkende vandbaserede neglelakker, der ikke indeholder nogen giftige ingredienser og derfor også er helt lugtfrie. Vandbaseret neglelak er hverken skadelig for dig, din behandler eller miljøet og er derfor et sikkert valg for gravide, der stadig ønsker at kunne lakere negle med god samvittighed.

Hvilke behandlinger er gode til gravide?

Vi har gjort det let for dig, og udvalgt tre af de behandlinger, vi ved efter mange års erfaring, at vores gravide gæster elsker - og har brug for - og lavet dem endnu mere gravid-venlige.

Mommy-to-be Pedicure: Hele din krop, men især dine fødder, kan være hårdt belastede af den ekstra vægt du bærer rundt på som gravid, og for langt de fleste, kommer der et tidspunkt, hvor det er svært at nå dine fødder. Vi bruger udelukkende økologiske pleje-produkter, og hvis du ønsker at få lakeret dine negle, så bruger vi rene, non-toxic vandbaserede neglelakker, der er sikre at anvende - også for gravide.

Expectant mother massage: At være gravid betyder for mange opsvulmede, trætte ben og fødder, en øm lænd og et generelt nedsat energiniveau, og derfor har vi skræddersyet en graviditetsmassage, en times forkælelse, kun til dig, der lindrer spændinger i hele kroppen og giver dig fornyet energi.

Sacred Glow facial: Hormonelle forandringer i kroppen betyder at mange oplever nye udfordringer med deres hud, som eksempelvis urenheder, tørhed og pigmentpletter. Som gravid er du med stor sandsynlighed blevet ekstra opmærksom på de produkter du anvender, og ønsker bestemt ikke at tage skrappe midler i brug. Derfor har vi designet en ansigtsbehandling, der er skræddersyet til lige netop din hud, og dine udfordringer som gravid, som giver dig fornyet udstråling og en smuk glød.