9 spørgsmål til din Beauty Therapist - Sofia

Med huset fuld af dygtige skønhedsnørder har vi besluttet at lade dem alle svare på 9 spørgsmål om deres liv i skønhedsbranchen, hvad de har lært og selvfølgelig bedt dem om at dele deres bedste skønhedstips og tricks med dig. For når det gælder skønhed, hvorfor så ikke få vejledning direkte fra eksperten og dem der arbejder med det hver eneste dag? Denne gang har vi talt med skønne Sofia, der har fortalt om at besøge sin tantes skønhedsklinik og allerede dengang opdage sin passion for skønhed.

sofia.jpg

Hvorfor har du valgt at arbejde i skønhedsbranchen?

Min tante er kosmetolog og hun havde sin egen skønhedsklinik. Siden jeg var barn, har jeg altid besøgt hende på klinikken og set hende for eksempel lave pedicure og ansigtsbehandlinger. Jeg var altid med når min mor skulle have lavet ansigtsbehandling. Jeg elskede bare at være der og jeg fik lov til at lægge neglelak på mig selv og andre små ting. Jeg synes det hele var så fascinerende! Efter gymnasiet besluttede jeg mig for at uddanne mig som frisør, men jeg synes egentlig at skønhedsdelen var mere spændende, så jeg droppede frisøruddannelsen og uddannede mig som skønhedsbehandler i stedet. Det var egentlig sådan det startede, og jeg er så glad for at det er endt med at være min passion. Jeg startede tidligt, lige efter gymnasiet, men jeg har ikke fortrudt og jeg bliver med tiden gladere og gladere for faget.

Hvad er det bedste ved dit job?

Helt klart den følelse man kan give gæsterne. Når man kan se resultaterne og hvor glade og afslappede de er, når de går ud af døren. Jeg elsker at kunne give vores gæster mere selvtillid, og at man tydeligt kan se forskellen når de går herfra igen.

Hvad er dit bedste skønhedstip?

For mig er balance blevet et nøgleord. Det gælder hele din livsstil, hvor man er nødt til at finde en form for balance. Det handler ikke kun om hvilke produkter du bruger, men også hvad du spiser og drikker og hvordan du behandler dig selv og din krop. Det handler både om krop og sind. Jeg synes ofte at det er svært at give ét skønhedstip, for selvfølgelig er der meget du kan gøre som vil forbedre din hud eller lignende, men det er også en holistisk tangegang, hvor det hele hænger sammen.

Hvilket skønhedsprodukt kan du absolut ikke leve uden?

Det er faktisk noget nyt for mig, for jeg ville aldrig have svaret det her for et halvt år siden, men helt sikkert olie! Man kan bruge mange forskellige typer olie, men man kan gøre så meget med dem. Man kan fugte huden, fjerne makeup, bruge det i håret og hvis det er en god olie, så kan du også drikke den. Engang brugte jeg kun creme, men nu bruger jeg ofte kun olie om aftenen og engang imellem blander jeg olie og creme. Det er virkelig blevet et musthave for mig, hvilket er sjovt fordi engang var jeg nærmest bange for olie. Hvis man har lidt af acne og uren hud ligesom mig, så tror jeg at mange lærer at undgå olie, men det kan for mange være forkert. Hvis du bruger den rigtige olie, så kan det virkelig gavne huden.

Hvad gør du, når du skal gøre noget ‘ekstra’/forkæle dig selv?

Så gør jeg noget jeg normalt ikke føler jeg har tid til. Hvis der er noget jeg ikke har haft tid til længe eller som jeg ikke har prioriteret, så prioriterer jeg at bruge tid på det. Jeg dedikerer noget tid til mig selv, hvor jeg ikke skal noget og bare er hjemme. Det kan være jeg dyrker lidt yoga med essentielle olier eller laver en mini-ansigtsbehandling. Det vigtigste er at jeg vælger at afsætte tiden til mig selv, og afsætter måske en hel eftermiddag til mig selv. Ofte synes jeg at man prøver at gøre noget rart for sig selv, men så gør man lidt noget andet undervejs og koncentrerer sig ikke om det, men det vigtigste er bare at man afsætter tiden og kun bruger den på sig selv og nyder det fuldt ud.

Hvad er dit bedste grønne/bæredygtige tip?

Jeg synes jeg har lært mange ting mens jeg har været her. Jeg tror jeg er blevet meget mere bevidst omkring mine egne vaner og hvad jeg køber og bruger. Når man køber noget, tænker jeg over hvor det kommer fra, ingredienserne, om det er godt for mig og godt for miljøet. Jeg vil gerne være “mindful” når jeg forbruger og tænke over hvorfor jeg køber noget. Før i tiden gik jeg ind i en butik og købte uden at tænke, måske egentlig uden nogen grund, men bare fordi jeg havde lyst. Nu tænker jeg mere over eksempelvis hvor meget plastik der er og jeg vil hellere gå tomhændet ud af en butik, end at købe noget der ikke er godt eller som jeg ikke har brug for.

Hvad fortæller du oftest dine gæster?

Ofte kommer vores gæster med en problematik eller noget de bekymrer sig om, som de gerne vil have vi hjælper dem med. Ofte kan problemet dog ikke quick-fixes, vi kan selvfølgelig gøre meget, men ofte skal der mere til. Så jeg taler ofte med min gæster om hvad der kan ligge bag, for at forstå hele situationen. Måske er man mere stresset end man plejer eller på anden måde er følelsesmæssigt påvirket, for det kan have stor betydning for hvad man oplever. Måske er der sket nogle ændringer i ens liv som kan påvirke det hele. Og det hænger jo sammen med den holistiske tankegang og mit fokus på balance - jeg tror på at det hele hænger sammen, og derfor må man også få en forståelse for hele situationen. Derfor synes jeg ikke der er én ting jeg fortæller ofte, for det handler for mig om at prøve at forstå den individuelle situation.

Hvilke fejl ser du typisk, at dine gæster laver, når det gælder hudpleje?

Jeg tror egentlig ofte folk godt ved hvilke fejl de laver. Altså vi ved jo alle sammen godt at vi skal fjerne makeuppen om aftenen, huske at eksfoliere huden, give den fugt, ikke overplukke vores bryn eller presse den der bums, der sidder i panden og irriterer os. Men mange gør det alligevel, og det kan ses. Vi siger jo ofte at vores gæster skal eksfoliere deres hud mellem hårfjerningsbehandlinger, og det gør vi kun fordi vi ved at resultatet bliver SÅ meget bedre, hvis man gør det. Så jeg føler at de fejl vi alle sammen ofte laver, er at vi ikke gør det, vi ved vi burde gøre. Det hjælper også hvis vores gæster er ærlige omkring, hvordan de har passet på deres hud siden sidst. Måske kan det føles pinligt at sige, at man ikke har været så god med loofahen siden sidste hårfjerning. Men det er nemmere hvis man er ærlig omkring det, for så ved jeg også bedre hvad jeg skal gøre og hvordan jeg bedst kan lave behandlingen.

Hvad er din yndlings behandling?

Lige nu er det helt sikker brynbehandlinger. Jeg har lavet bryn i mange år, men nu er jeg startet med threading-metoden som vi gør her i Beauty Avenue, og jeg elsker det virkelig. Man kan tydeligt se resultatet undervejs og gæsten kan se ændringen så snart de ser sig i spejlet efter behandlingen. Jeg elsker den glæde det skaber, når vores gæster går ud af døren med smukke bryn.