9 spørgsmål til din Beauty Therapist - Aleksandra

Med huset fuld af dygtige skønhedsnørder har vi besluttet at lade dem alle svare på 9 spørgsmål om deres liv i skønhedsbranchen, hvad de har lært og selvfølgelig bedt dem om at dele deres bedste skønhedstips og tricks med dig. For når det gælder skønhed, hvorfor så ikke få vejledning direkte fra eksperten og dem der arbejder med det hver eneste dag? Denne gang har vi talt med dygtige og smukke Aleksandra, der har fortalt om sin passion for skønhed, om at finde balance og så har hun selvfølgelig delt sine bedste tips med os.

aleksandra copy.jpg

Hvorfor har du valgt at arbejde i skønhedsbranchen?

Det har altid været min passion. Jeg har altid været fascineret af skønhed og skønhedsprodukter og jeg elskede at lægge makeup da jeg var barn. Jeg gav altid min mor neglelak på og lagde makeup på alle mine veninder. Jeg blev først uddannet makeup-artist og blev bare endnu mere passioneret omkring skønhedsfaget. Jeg arbejdede på et teater og lagde for eksempel makeup på dansere. Det hele hænger ligesom sammen for mig og derfor valgte jeg at læse til kosmetolog. Jeg elsker at jeg hver dag arbejder med min passion.

Hvad er det bedste ved dit job?

At gøre folk smukke, afslappede og give dem mere selvtillid! Vi fremhæver jo bare den skønhed der i forvejen er der. Vi hjælper kvinder til eksempelvis at fremhæve det smukkeste ved deres ansigt gennem makeup eller måske gennem brynene. Der er altid noget helt unikt ved hver person, som man kan fremhæve, så de går endnu smukkere ud af døren. Alle er smukke på hver sin måde, så for os handler det bare om at fremhæve det og måske få det endnu mere frem.

Hvad er dit bedste skønhedstip?

Drik masser af vand! Det er virkelig en klassikker, men det passer altså virkelig! Og et andet tip er ikke at stresse for meget! Det er svært at undgå stress, men stress er virkelig destruktivt og når man stresser meget, kan man virkelig se det på eksempelvis huden. Balance er et vigtigt ord for mig - man må prøve at finde en balance i det hele. Skønhed kommer virkelig indefra, og måden vi spiser, tænker og generelt behandler os selv, kan tydeligt ses udefra. Det er måske lidt en kliché, men der er alligevel mange der tror, at de kan fikse dem selv med én enkel nem og hurtig løsning. Jeg tror mere på en helhedstanke, og i sidste ende findes der ingen quick fixes der bare kan klare det hele.

Hvilket skønhedsprodukt kan du absolut ikke leve uden?

Fugt! Og mere specifikt olie! Man kan bruge det til det hele; man kan fjerne makeup, man kan både fugte huden og håret. Nogle olier kan man også spise og drikke og det hjælper også. Olie er bare lidt af et vidundermiddel.

Hvad gør du, når du skal gøre noget ‘ekstra’/forkæle dig selv?

Jeg renser min hud og så bruger jeg min ansigtsrulle. Det synes jeg virkelig er afslappende! Jeg kan finde på at ligge på sofaen og se tv-serier, mens jeg ruller mit ansigt. Det giver en let massage, får ansigtsmusklerne til at slappe af og så trænger produkterne bedre ind. Og hvis min kæreste er rigtig sød, så giver han mig fodmassage. Det er noget af det bedste jeg ved!

Hvad er dit bedste grønne/bæredygtige tip?

Efter at jeg startede i Beauty Avenue, er jeg blevet opmærksom på at økologiske produkter sagtens kan virke! De behøver ikke at være mindre effektive, bare fordi de er naturlige. Og så er jeg blevet mere opmærksom på at købe færre men bedre produkter. Så måske koster produktet mere, men til gengæld køber jeg så også kun ét produkt frem for mange forskellige. Det er bare så meget bedre at købe ét godt produkt, i stedet for at købe mange halv-dårlige produkter.

Hvad fortæller du oftest dine gæster?

Jeg synes ofte at jeg fortæller vores gæster, at de skal fugte deres hud. Der er mange der ikke kan lide eller måske er bange for at fedte huden for meget til, men de fleste mennesker har altså rigtig godt af massere af fugt, især om vinteren. Hvis man har tendens til fedtet hud, er der også mange der ikke fugter deres hud, men det kan faktisk være en ond cirkel. For hvis huden ikke bliver tilføjet nok fugt, så overproducerer den det selv og dermed bliver den endnu mere fedtet. Man skal bare finde den rette creme eller olie der passer til ens hudtype.

Hvilke fejl ser du typisk, at dine gæster laver, når det gælder makeup?

Jeg synes ofte, at mange ikke mærker efter, hvad deres hud egentlig har brug for. Derfor komme de til at over-eksfoliere huden i ansigtet, fordi det har de læst man skal eller måske bruger de produkter, som de har hørt om, men som ikke passer til deres hud, eller som i hvert fald ikke virker godt på deres hud. Så jeg synes ofte vi taler om, hvordan man kan mærke efter hvad huden har brug for, og hvordan man kan finde de rette produkter der passer til den. Eksempelvis bruger mange en tung og tyk foundation som dækker huden, tilstopper den og hvor den har svært ved ånde. Men for mange vil det faktisk være bedre at bruge lettere alternativer, som eksempelvis mineral foundation eller cremer, der har en let dækkende evne. De behøver egentlig slet ikke den tunge foundation. Det er dog også ofte når vores gæster har problemer med deres hud, at de bruger foundation til at dække det. Selvom jeg selvfølgelig godt kan forstå, at man har lyst til at dække huden, så ville det være endnu bedre i længden, hvis man lod den ånde.

Hvad er din yndlings behandling?

Jeg elsker virkelig at lave ansigtsbehandlinger, makeup og pedicure. Jeg elsker den forandring man kan se med disse behandlinger, eksempelvis når en gæst kommer ind med trætte fødder, der trænger til kærlighed. En pedicure kan virkelig gøre en verden til forskel, og gæsten kan gå herfra med de smukkeste og gladeste fødder. Det synes jeg er en dejlig følelse!.